Systeem plafonds

Hoofd-, tussen- en hoekprofiel systeemplafond

Plafondprofielen bestaan uit verschillende onderdelen. Zo zijn er de hoofdprofielen, tussenprofielen en hoekprofielen van het ophangsysteem. Ook hier zijn weer vele andere benamingen voor, zo worden de hoekprofielen ook wel hoeklijn of hoeklijst genoemd. De term tussenprofiel wordt vaak vervangen voor dwarsprofiel. Het hoofdprofiel is het dragende profiel van een systeemplafond frame. Samen met de plafondplaten zorgen de plafondprofielen ervoor of een systeemplafond gemonteerd wordt als inleg, verdekt of doorzak.

Metal stud profielen

Metal stud wanden en plafonds stijgen in populariteit. Een metal stud wand is een wand die bestaat uit metalen profielen met daar beplating tegenaan geschroefd. Deze niet dragende wand is relatief eenvoudig te plaatsen en daarmee is hun primaire functie is het splitsen van ruimtes. Net als bij de andere systeemplafonds worden metal stud plafonds wanden geplaatst door middel van een profiel. In dit geval zijn dit metal stud profielen. De metal stud profielen zijn relatief licht in gewicht, wat als voordeel werkt bij het monteren.

Plafondprofielen kopen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de montage hiervan. Of neem contact op met één van onze experts op 0768876020