Metal Stud

Wat is een metalstud wand?

Nog niet zolang geleden gebruikte men vooral cellenbetonblokken, gipsblokken en houten regelwerk voor het maken van binnenwanden. Maar metal stud wint aan terrein bij zowel particulieren als de bouwwereld, dankzij de vele voordelen. Zo is een metal stud wand een duurzame keuze, vanwege de lagere milieubelasting ten opzichte van de eerder genoemde binnenwanden. Daarnaast zijn metal stud wanden eenvoudig te monteren. Het enige dat u nodig heeft zijn metal stud profielen om het raamwerk mee te maken, plaatmateriaal (bijvoorbeeld gipsplaten), schroeven en indien nodig een vorm van isolatiemateriaal, zoals glaswol. Wanneer de wand staat kan deze, na het dichten van de naden, op iedere gewenste manier afgewerkt worden.

De voordelen van metalstud wanden

De voordelen van deze wanden beginnen al bij de metal stud profielen, want die zijn altijd recht (in tegenstelling tot hout) en makkelijk op maat te knippen. Daarnaast is een metal stud wand plaatsen een eenvoudige klus. De profielen zijn licht en makkelijk te hanteren, het monteren gaat snel en isolatiemateriaal is simpel aan te brengen. Bovendien kunt u dit type wand goed combineren met andere systemen, zoals een systeemplafond of glaswanden. Het is zelfs mogelijk om rondingen in de wand aan te brengen met behulp van flexibele profielen en buiggips. En een metal stud wand kan op iedere gewenste manier afgewerkt worden, zodat deze helemaal in de sfeer van de ruimte past. Daarnaast zijn de metal stud wanden eenvoudig om te bouwen in combinatie met metal stud plafonds.

Hebben metal stud wanden ook nadelen?

Metal stud wanden kennen vrijwel geen nadelen. Een minpunt is dat een metal stud wand geen dragende constructie kan zijn. Dit betekent dat het niet verticaal belast mag worden door bijvoorbeeld een verdiepingsvloer. U ziet het: deze wanden hebben veel voordelen en geen noemenswaardige nadelen.

Wilt u ook metal stud voorzetwanden of scheidingswanden in uw huis of gebouw? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen u graag verder.